preskoči na sadržaj
Vijesti

Završna priredba

      Živo, dinamično, napeto, vrvilo je u našoj sportskoj dvorani OŠ Petra Studenca, 09.06.2017.godine.

      Krčkalo se, nestrpljivo  pocupkivalo, vlažnih ručica u iščekivanju svoje točke, u strahu od prosudbe tata, mama, baka,  i svih ostalih...  kuhalo je u malim tijelima.


        Na prvoj liniji vrijedna učiteljica Sanja Knezović-Tomišić, čiji i najsuptilniji mot biva praćen od strane zboraša, podiže obrve i kreće bez otpora Završna priredba Himnom škole. Nastavljaju naše voditeljice Lucija Karlović i Ema Tomišić,  kormilare tako smjelo i pozivaju ravnatelja škole  Kukuljan Daria, koji se mnoštvu obraća pozdravima svim prisutnima, posebno našem  načelniku, roditeljima,djeci i dragim gostima, te prigodnim riječima drži govor o postignućima škole u tekućoj godini,  a sve to pod budnim okom učiteljica u prvim redovima, i naše pedagogice Ljiljane Matijaš kao koordinatora.

        U nastavku smo pogledali  i poslušali  točku koju su pripremili učenici Područnog odjela  Sošići, folkloraše i zbor sa pjesmom „ Nek' svud ljubav sja!“. Slijedio je igrokaz „ Kokoš kod frizera“ kojeg su izvele Tihana Modrušan i Klara Muzica, izbavivši tako osmijeh na ozarena lica otopljene publike.

        Polaznica Glazbene škole Vladimira Nazora iz Rovinja, Lana Kranjčić, na harmonici se predstavila skladbom„Milonga para ti“, a priču je završio Massimo Krizmanić  nezaobilaznom i prigodnnom pjesmom Drage Gervaisa„ Tri nonice „.  Pjesmom „ Zlatna lađa“ Vladimira Nazora otplovili smo s učenicima drugog razreda, a dok su mažoretkinje, vješte i uigrane čekale da pokažu što su naučile, još je jedan učenik Glazbene  škole, Nino Marić, na harmonici spremao se  odsvirati skladbu „Povratak kauboja“. 

        Ravnatelj škole uručio je nagrade u ime Učiteljskog vijeća, učenicima 8. Razreda koji su do sada svake godine postigli odličan uspjeh, a nakon njega je to učinio načelnik Sandro Jurman darovavši učenike koji su postigli uspjeh s prosjekom 5,00 vrijednim knjigama.

        Kao i svaki kraj do kojeg nam je stalo, i sa ovim smo dobili poslasticu. Bio  je to oproštaj četvrtaša od njihovih učiteljica i prozivka  razrednika naših osmaša Marka Jelenića, koji nam je pripremio  i  pravu video poslasticu- slike malih osmaša i pjesmu po njihovom odabiru „Jednom kad noć ukraaaade nebuuu...“grupe „ Opća opasnost“, one koju smo opasno pjevušili dok smo po predmetima zbrajali njihov uspjeh za školsku nagradu.Jedan,dva, tri, sedam...

        Naša Sanja nije dala da kraj završi u klišeju pjesme koju koriste mnoge generacije, pa nam je pripremila jedno „ Ča bi škola da ni mene?“i „ Ramaya“ čiji nas je prijevod od srca osvježio u pretoploj dvorani gdje se usprkos vrućini pljeskalo.

        Sretno Vam u životu dragi osmaši,čuvajte ljubomorno dobrotu, pravdu i mir. Jedino što nemojte čuvati je znanje koje smo Vam prenijeli! Dijelite ga i množite tako, jer ono je Vaš štit inajveće blago. U srcu nosite ljubav kojom ovaj svijet oduvijek oskudijeva,  i ne zaboravite da ste  „ zavajk  tići Petra Studenca“ !

                                          Tekst i fotografije:

                                          Maja Cvek i Vedrana KetelešPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dario Kukuljan   datum: 9. 6. 2017.

Priloženi dokumenti:
EMOCIONALNA PISMENOST.docx


Anketa
Slobodno vrijeme provodim radije...
e-Dnevnik za učenike


Raspored sati 2017./2018.


Raspored zvona

    


Informacije

Pisane provjere

Školski kurikulum


Godišnji PiP

   


Korisni linkovi
Škola na netu

Razno

preskoči na navigaciju