preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 1. 2015.

Ovaj mjesec: 1328
Ovaj tjedan: 599
Danas: 17
Vijesti

Noć knjige

I ove godine smo slavili knjigu i čitanje kroz manifestaciju Noć knjige, u ponedjeljak, 23. travnja.  Ona ima za cilj potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturološkog dosega, koji se svakodnevno dovode u pitanje trivijalizacijom i medijskim zapostavljanjem.

 Djeca su napravila i prezentirala svoju knjigu budućnosti, a to su sofisticirane sprave, s puno gumbića, on, of, start, restart, stop i slično. Dali su mašti na volju i sve je izgledalo simpatično i futuristički. Neki su dali prednost knjizi kakvu danas imamo.

Na pitanje da na svojem kosmičkom putu sretnu Spocka, E.T.-ja ili Yodu koju knjigu bi predstavili kao svoju svemirsku osobnu kartu( uz kratki komentar zašto baš tu) učenici i učiteljice  zajedničkim snagama zapisali su neke od naslova koje bi bile na policama prve svemirske knjižnice.

Igrali smo se i tko će prije, uz pomoć asocijacija, ( a to su bile neke od rečenica iz lektira za učenike od prvog do četvrtog razreda), odgonetnuti o kojoj se knjizi radi. U zanimljivom i napetom slušanju i pokušaju da pogode,  istaknuli su se pažljiviji čitači. Predloženo je i nekoliko naslova za čitanje. Svatko je za uspomenu ponio graničnik s logom organizatora.

 I za kraj riječi Platona: „Knjige daju dušu svemiru, krila umu i mašti, a život svemu.“

 


 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivor Kuček   datum: 26. 4. 2018.


Anketa
Da li si sretan što je počela škola?
e-Dnevnik za učenike


Raspored sati 2017./2018.


Raspored zvona

    


Informacije

Pisane provjere

Školski kurikulum


Godišnji PiP

   


Korisni linkovi
Škola na netu

Razno

preskoči na navigaciju