preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 1. 2015.

Ovaj mjesec: 1471
Ovaj tjedan: 227
Danas: 10
Vijesti

REGIONAL EXPRESS DONOSI:

 

Održana radionica ‘‘Izrada upotrebnog predmeta – pokrivala za glavu’’

RADIONICA JE ODRŽANA U OSNOVNOJ ŠKOLI PETRA STUDENCA KANFANAR
U okviru programa Arca academia u Kanfanaru u Osnovnoj školi „PETRA STUDENCA“ je dana 13. lipnja 2018. održana edukativna radionica o dizajnu pod nazivom „Izrada upotrebnog predmeta – pokrivala za glavu“.

Organizator radionice bila je Udruga inovatora Hrvatske, uz suorganizaciju Društva inovatora Kanfanar – Rovinj i Hrvatske zajednice tehničke kulture. Voditelj radionice bila je Vesna Mlinar, profesorica likovne kulture Osnovne škole kralja Tomislava iz Zagreba.
 
U radionici je sudjelovalo 20-tak učenika 3. i 4. razreda sa svojim učiteljicama. U prvom dijelu radionice učenici su poslušali predavanje o dizajnu i njegovoj ulozi kroz povijest. Na velikom broju primjera prikazani su im oblici grafičkog, industrijskog i tekstilnog dizajna.

U drugom dijelu radionice učenici su uz pomoć voditeljice izradili vlastito pokrivalo za glavu – šešir, model upotrebnog predmeta. Kroz praktični rad pokazali su samostalnost u rješavanju zadanog problema, svoju kreativnost i inovativnost u izradi šešira. Tako smo imali priliku vidjeti 20 različitih šešira koji su zadovoljili funkciju upotrebnog predmeta i svi su bili jedinstveni.
 
Radionicama ovoga tipa Udruga inovatora Hrvatske nastoji popularizirati tehničku kulturu i intelektualno vlasništvo. Dizajn kao dio intelektualnog vlasništva nastojimo približiti mladima i ukazati im na važnost dizajna. Želja nam je kod mladih potaknuti kreativnost, inovativnost i omogućiti im izražavanje samostalnosti u okviru zadane teme.

Osnovna škola Petra Studenca iz Kanfanara iskazala je interes za nastavak suradnje i novi susret na jednoj od radionica u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske. U radionicu su se uključili i predstavnici Saveza udruga inovatora Istarske županije te Društva inovatora Pula.

(REX)

http://www.regionalexpress.hr/site/more/odrana-radionica-izrada-upotrebnog-predmeta-pokrivala-za-glavu
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivor Kuček   datum: 14. 6. 2018.


Anketa
Da li si sretan što je počela škola?
e-Dnevnik za učenike


Raspored sati 2017./2018.


Raspored zvona

    


Informacije

Pisane provjere

Školski kurikulum


Godišnji PiP

   


Korisni linkovi
Škola na netu

Razno

preskoči na navigaciju